Kim Nelissen (Moesmeisje) 

Vlogger | Blogger | Instagrammer

“Met mijn kanalen wil ik laten zien dat iedereen kan eten uit eigen tuin en tegelijkertijd insecten en andere dieren kan helpen, ook als je een klein stukje grond of alleen een balkon hebt”

Als kind was ik al een tuinliefhebber. Als klein meisje van 3 hielp ik mijn vader in de tuin en sinds 2016 heb ik een kleine moestuin in een buurttuin middenin Utrecht. Ook kweek ik groenten in bakken en potten in mijn achtertuintje.

 

Toen ik net begon had ik weinig kennis van de impact die je als moestuinier hebt op je omgeving. Ik kocht gangbare potgrond en zaden, omdat ik niet beter wist. Een paar jaar later is dit compleet anders. Ik tuinier biologisch, wat betekent dat ik geen kunstmest of gif gebruik. Ik ben aan het experimenteren met polycultuur en probeer extra goed te zorgen voor mijn bodem door niet te spitten, compost toe te voegen en vooral veel te mulchen. Want de bodem, dat is de basis. Zonder gezonde bodem, geen gezonde groenten, kruiden en fruit op je bord.

Bodem vertroetelen met GrnFix

Om mijn bodem extra te vertroetelen gebruik ik sinds eind 2023 de producten van GrnFix. In het voorjaar merkte ik al dat mijn bodem veel losser was en dat er nog meer wormen in zaten. Ik ben enthousiast!

 

 

Insecten en andere dieren helpen

Ik ga verder dan alleen geen kunstmest en gif. Ik probeer bewust een positieve impact op mijn directe omgeving te hebben. Zo zet ik veel bloemen en kruiden in mijn moestuin waar insecten van kunnen eten of hun eitjes op kunnen leggen. Ook laat ik uitgebloeide bloemen, zoals de kaardebol staan, zodat vogels kunnen snoepen van de zaden.

Een mooie wereld begint in je moestuin!

Inkoopgilde

Inkooporganisatie | Partner

Inkoopgilde is een collectief voor bedrijven die actief zijn in de groene sector.

We zijn een dynamische inkooporganisatie die is ontstaan met de gedachte dat samenwerking loont. Samenwerken doen we met A-leveranciers, A-merken en met bedrijven die actief zijn in de groene sector zoals hoveniersbedrijven en stratenmakers.

Bundeling van kennis

Door bundeling van kennis, voorlichting, advies en inkopen willen we bedrijven in de groene sector helpen aan goede informatie, kwalitatief hoogstaande producten, passend advies en een scherp inkooptarief. Naast deze individuele voordelen worden we er als collectief sterker van wanneer er veel hoveniers zijn aangesloten.

Als branche worden we door de krachtenbundeling interessant voor onze leveranciers. Hoe meer leden, hoe sterker we staan richting onder andere leveranciers. Dit kan door middel van kortingsafspraken, maar ook door kennisdeling van bepaalde (nieuwe) producten en/of trends in de groene sector.

Inkoopgilde is continu in gesprek met leveranciers om de beste condities af te spreken ten behoeve van aangesloten leden. Hierdoor worden leden van Inkoopgilde via meerdere wegen betrokken in nieuwe ontwikkelingen in de groene sector. Bij alles wat Inkoopgilde onderneemt vragen wij ons af of u er als hovenier wat aan heeft. Dit geldt voor gesprekken met leveranciers en berichten op onze social-media kanalen, maar ook bij het invullen van krant ‘de Hovenier’. In één zin samengevat kom het hierop neer: Inkoopgilde zit bij alles wat er gebeurt op de stoel van de hovenier, wij willen net als u de beste deal. En hoe meer leden, hoe beter deze deal zal zijn.

Eigenaar Inkoopgilde Arjan breedveld, portretfoto in een tuin.

Arjan Breedveld

Ik ben Arjan Breedveld, eigenaar van Inkoopgilde. Ik ben al meer dan 15 jaar actief in de groene sector. In die tijd heb ik veel meegemaakt, ook de achteruitgang van de bodemgezondheid in Nederland. Een gezonde bodem is de basis voor een gezonde tuin, dus dit is een groot probleem.

Toen ik voor het eerst hoorde over Grnfix, was ik meteen enthousiast. Hun producten werken met micro-organismen, bacteriën en schimmels. Deze micro-organismen zijn essentieel voor een gezond bodemecosysteem. Ze helpen om voedingsstoffen te ontsluiten, water vast te houden en de bodem te beschermen tegen ziekten en plagen.

Ik ben ervan overtuigd dat Grnfix een waardevolle aanvulling is op ons assortiment. Ik wil onze klanten de mogelijkheid bieden om hun tuin te verduurzamen en de bodemgezondheid te verbeteren. Daarom heb ik besloten om Grnfix in ons assortiment op te nemen.

Eigenaar / Inkoopgilde

Ivy Abbas

Ambassadeur | Blogger | Moestuinliefhebber

Sinds ik moeder ben geworden vind ik het nog belangrijker om de aarde gezonder te maken.

Toen mijn oudste net kon lopen ben ik begonnen met moestuinieren en heb ik veel geleerd over wat bodemgezondheid nou eigenlijk inhoudt. Als je maanden moeite doet om iets te laten groeien wil je hier namelijk ook de vruchten van kunnen plukken.

Regeneratief tuinieren

Resultaat moestuinieren: 3 verschillende insecten op een witte bloem.

Regeneratief tuinieren houdt kortgezegd in dat je de biodiversiteit onder en boven de grond elk seizoen verhoogt. Alles wat de natuur ons geeft hoort naar mijn mening weer terug gegeven te worden aan de natuur. Als moeder en als mens überhaupt is het vanzelfsprekend dat je de beste voeding aan je kids en jezelf wil geven. Dat is ook een belangrijke reden waarom ik moestuinier.

Dezelfde passie

Resultaat moestuinieren: Tomatenplant met trossen rode en groene tomaten eraan.

Ik heb in de afgelopen tijd veel kennis hierover tot mij genomen en op mijn pad hele mooie mensen ontmoet met dezelfde passie. @grnfix en ik delen diezelfde passie en missie om de aarde gezonder te maken. Ik heb zelf ervaren ondanks dat je bij het regeneratief tuinieren zo veel moeite kan doen als je wil, dat als de bodem niet gezond is dit werk vaak voor niets is. Ik merk dat als mensen net beginnen met moestuinieren of tuinieren dit demotiverend kan werken.

Grnfix producten

In de producten van Grnfix heb je zowel voor de beginnende tuinier als de ervaren tuinier alles in handen om de juiste balans in de bodem te krijgen. In de bodemboost zitten onder andere micro-organismen die net als de insecten kleine hulpjes zijn die alles in balans houden. In de bodembalans zitten sporenelementen die voor groei zorgen en de bouwstenen zijn om jouw plant zo gezond mogelijk te maken. Ik zie de aarde als onze darmen en als die zo gezond mogelijk zijn werkt dit in alles door. Grnfix is voor mij daarom meer dan een samenwerking en door hun expertise, successen en onze gezamenlijke missie zal ik voor een lange tijd hier kennis over delen.

Wil jij samen met ons de wereld een stukje groener maken?

Wij zijn een team van ambitieuze, enthousiaste en ondernemende mensen die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. Wij geloven dat iedereen een rol kan spelen in het verbeteren van de leefomgeving. Als partner kun jij je expertise en middelen inzetten om samen met ons een verschil te maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de wereld een stukje groener, gezonder en levendiger wordt.

Contact ons