Grnfix draagt bij aan een groener Nederland: Onze betrokkenheid bij de bomenplantdag in het Kuinrebos.

Bomenplantdag in Kuinerbos met Ecoteers, Grnfix en Staatsbosheer

Het is een eer om onze betrokkenheid bij de aankomende Bomenplantdag in het Kuinerbos aan te kondigen. Ecoteers heeft ons benaderd met de vraag of we iets konden bijdragen aan dit prachtige initiatief, en gezien het feit dat het Kuinerbos onze achtertuin is, konden we simpelweg geen nee zeggen (alhoewel we wel een beetje moesten lachen om die gedachte).

Waarom doen we mee? Omdat we zien dat de bodemkwaliteit in vele bossen achteruitgaat. Bij Grnfix geloven we dat onze producten de ontbrekende schakel vormen voor deze uitdagingen. Mineralen, spoorelementen en micro-organismen worden steeds schaarser, maar onze producten vullen deze aan en herstellen hiermee het ecosysteem.

Er zijn cijfers die suggereren dat slechts 60% van de geplante bomen daadwerkelijk aanslaat. Met onze deelname aan de Bomenplantdag willen we laten zien dat we streven naar een veel hoger slagingspercentage door gebruik te maken van onze oplossingen.

In plaats van bomen te planten, zullen we maar liefst 400 bomen ondersteunen door de nodige micro-organismen (BodemBoost) , mineralen en meer dan 70 spoorelementen (BodemBalans) aan te leveren. Dit is een belangrijke stap in het ondersteunen van de gezondheid en groei van deze bomen, en het zal ons waardevolle inzichten geven in de impact van onze producten op bomen in een bosomgeving.

Voor de consument die dit leest en denkt ‘wat kan ik doen?’ is er een eenvoudig maar krachtig antwoord: bestel onze bodemverbeteraars voor je sier- of moestuin, of onze kamerplant bodem fix voor in huis. Door deze producten te gebruiken, draag je niet alleen bij aan de gezondheid en groei van je eigen planten, maar sluit je je ook aan bij onze missie om de bodem te herstellen. Samen kunnen we echt een verschil maken en bouwen aan een groener en duurzamer Nederland.

Bekijk onze producten

De ambitie van Ecoteers om tegen 2030 maar liefst 120.000 bomen te planten, toont hun vastberadenheid om een blijvende impact te maken op het milieu. Door onze samenwerking met Staatsbosbeheer en het uitvoeren van een test met Grnfix, hopen we de slagingskans van de bomenplantdag te vergroten en zo ons steentje bij te dragen aan een groener Nederland.

Lees meer over Ecoteers en bekijk hun artikelen over duurzaam nieuws op Ecotoday.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *